top of page

Behandlinger

Kranio Sakral terapi

KST behandlingen er en blid behandling, som går ud på at genoprette skævheder i kroppen, som påvirker nervesystemet og dets funktioner. Behandlingen går ud på, at hjælpe kroppen med at regenerere sig selv, hvilket den hjælpes med af KST terapeuten, som behandler med blide tryk på forskellige punkter og blide teknikker.
Kranio Sakral betegner den del af kroppen som terapeuten arbejder med : Kraniet, rygsøjlen, korsbenet, halebenet, hjernen,rygmarven, nerverne i ryggen og hjernevæsken.
Selve behandlingen består af forskellige teknikker, som terapeuten udfører vha. små blide tryk specielle steder på hoved, nakke, ryg og korsben, samt andre steder på kroppen.
Klienten ligger på maven eller ryggen under behandlingen. Børn og især spædbørn kan behandles siddende, ofte på armen af forælderen eller terapeuten. Det kan forekomme, at klienten må ligge på siden istedet, hvis der er problemer med at ligge på ryg/mave.
Under behandlingen vil klienten ofte mærke en dyb behagelig afslapning, nogle falder da også i søvn under behandlingen.
Vores krop bliver lige fra fødslen udsat for forskellige belastninger i form af vred, slag, stød, ryk og andet. Dette kan efterfølgende give os problemer i skellet- og nervesystemet, dette kan giver sig udslag i smerter, hævelser, føleforstyrrelser og andet.
Som et supplement til KST behandlingen udføres også ryg og nakke teknikker, som får kroppen til at rette sig igen og løsne spændte muskler, vha. bindevævsmassage og små blide tryk .
Behandlingen er yderst behagelig og smertefri. Mange slapper så meget af, at de falder i søvn.

Baby behandlingn

KST ( Kranio Sakral Terapi) behandling til babyer kræver en speciel uddannelse netop fordi barnets system er nyt og meget fint, det retter sig meget hurtigere end voksnes, derfor skal behandleren kunne bruge en endnu blidere og præcis tilgang til barnet end til en voksen. 

Ved en KST behandling bliver den lille afspændt i sit nervesystem og det fine kranie og fine skelletsystem hjælpes vha. blide teknikker til igen at finde sin oprindelige tilstand.

Barnet kan behandles lige efter fødslen.

Behandling af Babyer. ( 0-3 år)

En fødsel er en normal situation, men er også hårdt for både barn og mor.

Der er stor kraft bag og barnet bliver udsat for et stort press på vej ud af fødselsvejene, en fødsel  giver ofte problemer med fastlåsning i nakken, skuldre eller hofte/lændeområde. Dette kan give sig udslag i forskellige symptomer og problemer ved babyen som, hvis det ikke bliver rettet kan skabe andre problemer op gennem barnets liv. 

 

Problemstillinger : som jeg har gode erfaringer med, at kunne hjælpe med:

- Sutte og gylpe problemer.

- Problemer med maven og fordøjelsen / kolik

- Ammeproblemer og spise forstyrrelser

- Øreproblemer.

- Søvnforstyrrelser.

- Favoritsider, fladt baghoved og skæv hovedfacon.

- Banan facon og skævhed i kroppen

- Uforklarlig gråd.

- Børn der er for rolige og urolige børn.

- Hoveddrejning, halsmuskel som er forstrukket (torticollitis)

- Udviklings forstyrrelser af forskellig art

- Motoriske problemer.

- Tunge og læbebåndsproblemer

Børn og unge

Kranio Sakral (KST) behandling til børn, unge og børn med særlige behov.

I vores samfund er vi blevet mere fokuseret på vores børns adfærd og flere børn får forskellige diagnoser. Desuden er gruppen af børn med særlige behov blevet større.

Vores børn bliver påvirket af samfundets krav til dem og deres forældre. Skoledagene er blevet længere og der er meget fokus, på deres præstationer helt fra de er små og op gennem deres skolegang. Der er ikke så meget tid til at være ude og få leget, dyrket sport og deltage i forskellige gøremål med familien. Og det er en nødvendighed, at sidde med PC eller i-pads i skolen og mobiltelefoner har næsten alle, fra de er ganske små.

 

Nogle symptomer som jeg har erfaring med at kunne bedre :

Nogle af børnene får  symptomer på talevanskeligheder, hyperaktivitet, dårlig motorik og koordinations evne. De har svært ved, at lege med jævnaldrende og svært ved at indgå i fællesskabet. De bliver nervøse og mange børn døjer med søvnbesvær , koncentrations besvær og der ses stress symptomer ved flere og flere børn og unge, hvilket kan give sig udslag i angst, tristhed, aggressioner , træthed og de har svært ved, at overskue dagen.

Hvis der er ubalance i den kranio sakrale rytme, kan dette være med til at forværre symptomerne. Problemer fra fødslen, vred, pres og fald/slag, som ikke bliver behandlet, kan skabe problemer op gennem livet.

Årsagen kan oftest findes i blokeringer i nervesystemet, hjernen, ryg og lænd.

F.eks kan spændinger i ryg og korsben give koncentrations problemer og føles som uro i kroppen.

Ved KST behandling kan man gå ind og genskabe rytmen og balance i nervesystemet med blide tryk og afslapning. Dette kan give barnet mere ro og balance. Desuden kommer barnet, den unge til, at slappe af og oplever, at får ro på sig selv.

De fleste børn er glade for at blive behandlet, fordi de føler velvære under og efter behandling, en del falder endog i søvn under behandlingen.

Desuden giver de og deres forældre udtryk for, at de får mere glæde, mere overskud og får nemmere ved at overskue dagen.

Nogle af symptomerne som jeg har erfaring med, at KST behandling kan hjælpe på:

- Hovedpine.

- Nakke, skulder, ryg og lændesmerter

- Ørepine

- Ticks

- Motoriske problemer

- Sengevædning.

- Koncentrations problemer

- Indlæringsproblemer ( bla. samsyns problemer)

- Tandstillings problemer og skæren tænder

- Særlig sensitive børn

- Stress

- Angst

- ADHD, ADD Autisme, Asberger og tourette

- Kiss kid

- opstipation / forstoppelse.

Øreakupunktur

Kinesisk Øre Akupunktur i klinikken

Kinesisk øre akupunktur, som jeg anvender, har været kendt og brugt gennem  mange år, både her i Danmark og i andre lande.

 

Lidt om behandlingen

Øret afspejler hele kroppen og dens forskellige organer og lemmer ved hjælp, af nogle akupunktur punkter som ligger i det ydre øre og bagpå øret. 

Det er en akupunktur form, som netop kun udføres på øret: foran og bagpå øret.

Det er en behandlingsmåde, hvor man ofte opnår lindring med det samme eller efter kort tid.. 

 

Øre akupunktur kan somregel hjælpe på flg.

           - som smertebehandling

           - ved ubalancer i kroppen

           - ved allergi/høfeber

           - ved afhængighed af sukker,tobak, alkohol og medicin

           - er beroligende

           - er afstressende

           - og kan hjælpe ved eksamens angst.

Øre akupunktur virker meget stærk og virkningen mærkes derfor hurtigt, ofte er der bedring ved en behandling. Det er ikke altid til at sige, hvor mange behandlinger man skal påregne da dette er individuelt.

Man behandler på begge ører, og nålene som anvendes er sterile.

 

Selve behandlingen kan foregå på flere måder:

          1. Kan foregår med små korte sterile akupunktur nåle.

          2. Perma nåle. Nåle som bliver siddende 5-14 dage. (falder som regel selv ud når tid er ) Der påsættes et lille hudfarvet plaster over.

          3. ”Ørefrø” som er små plastre med en lille kugle på, som man selv klemmer på flere gange dagligt for, at aktivere punktet.

                Disse anvendes til børn og folk, som er bange for nåle.

 

Når der anvendes almindelige akupunktur nåle ligger, eller sidder man behageligt og afslappet i ca. 30 minutter i klinikken. Hvorefter de tages ud og man kan gå hjem, og ofte sættes der også nogle Perma nåle i  inden man går hjem, alt efter hvad vi er blevet enige om.

 

Det er vigtigt !! at man drikker rigeligt med vand i tiden efter behandlingen. Der kan forekomme bivirkning i form af svimmelhed efterfølgende, dog er det ikke ved alle.

Afvænning af rygning og alkohol.

Det er her vigtigt, at man også selv ærligt ønsker, at stoppe med sin rygning eller sit alkohol. Med akupunkturnålene mildnes afhængigheden, så det bliver lettere, at overskue og holde fast i sin beslutning om, at stoppe.

Der sættes 5 permanåle i det ene øre. Du skal påregne 2-3 behandlinger med ca. 14 dages mellemrum eller når nålene falder ud.

Det er en god ide` at få en opfølgende behandling 3 måneder efter, idet der ofte sker tilbagefald her.

Der er muligt, at kombinere behandlingen med støttende samtale omkring rygestop.

 

Vægt regulering / nedsættelse af sukkertrang. 

Der sættes 5 permanåle i det ene øre. Her er 2-3 behandlinger med ca. 14 dages mellemrum som regel nok. Behandlingen kan gentages, når vægten står stille eller, hvis man kommer i krise.

Nogle gange vil jeg foretrække, at starte med at sætte almindelige nåle i, hvor du ligger eller sidder  her i klinikken i ca. 30 minutter, får taget nålene ud  og efterfølgende får nogle perma nåle sat i. Det aftaler vi nærmere.

Der er mulighed for at kombinere behandlingen med støttende samtale omkring motivation, kost, psyke og evt. motion.

Desuden kan der laves aftaler, om eventuelle kontrolvejninger, måling af taljeomkreds  i klinikken nogle gange, hvis man kunne ønske dette.

 

Hvis man er en lille gruppe som gerne vil behandles sammen kan dette aftales/arrangeres.

Piskesmæld (Whiplash) og nakkeproblemer

Det er vigtigt at tage piskesmæld alvorligt og påbegynde behandling hurtigt efter skaden er sket. Da man ellers kan få daglige symptomer, som bliver svære, at komme af med/ behandle. I klinikken oplever jeg mange, som kommer med svære nakke problemer, som skyldes ”gamle” piskesmælds skader.

 

Hvad er en piskesmælds skade:

Et piskesmæld opstår når nakken og nakkeområdet udsættes for en hurtig fremadføring efterfulgt, af en hurtig bagudføring af nakken og kranie. Skaden kan opstå ved kollision fra siden, bagfra og forfra. Den typiske piskesmælds skade opstår hos fører eller passagerene i en bil som påkøres frontalt, bagfra eller fra siden. Men kan også opstå ved fald med kraftig rotation af kroppen, vold med direkte traumer og slag mod kraniet. Og det kan opstå ved rideulykker, cykelstyrt, skistyrt eller kraftig sammenstød eller fald i sport. Ved skaden påvirkes både muskler, ledbånd, sener og nerver.

 

Symptomer:

Symptomer på og i forbindelse med piskesmældsskader. Umiddelbart efter skaden er sket oplever man smerter i hals og nakke regionens muskler og meget ofte også hovedpine. Ofte ledsaget af hjernerystelse, idet piskesmælds skaden også resulterer i at hjernen ”Rystes” hvilket kan give kortvarig bevidsthedstab, hukommelsestab i forhold til det skete, syns forstyrrelser, kvalme og nogle gange opkastning. Ved en lille hjernerystelse forsvinder disse symptomer ofte efter nogle uger, og bliver ofte efterfulgt af følgende symptomer :

 

- Svimmelhed

- Nakkegener i form af nakkesmerter og bevægeindskrænkning. Udstrålende smerter – i visse tilfælde kan der være udstrålende smerter til skulder og arm eller arme og fingre med evt. ændret følesans/snurren m.m

- Smerter i ryg, lænd, bækken og ned i benene.

- Hovedpine : spændings hovedpine/migræne.

- Lyd og lysoverfølsomhed

- Syns og læsevanskeligheder nogle gange dobbeltsyn

- Hukommelses- og koncentrationsbesvær

- Tinnitus eller følelse af propper i ørerne.

- Kæbesmerter og ændret bidfunktion.

- Alkohol intolerance

- Psykisk påvirkning: irritabilitet, depression m.m

- Dårlig søvn.

 

Hvordan hjælper kranio sakral terapi:

Kranio sakral terapeuten hjælper med at afstresse /afslappe kroppen, så den kan få ro til at restituere sig.

Desuden vil Kranio sakral terapeuten rette nakke knoglerne og kraniet, med forskellige blide tag og teknikker. Og Kranio sakral terapeuten retter hele skelletsystemet op, så man får en ret ryg og nakke.

Den første gang vil det mest dreje sig om, at skabe ro og afspænding. Efterfølgende kan man gå mere frem mht. behandlingen.

Kranio Sakral Terapi og Stress

Jeg har selv været der :

Stress er snart noget de fleste har oplevet, i kraftig eller mild grad( kortere eller længere tid )Det viser sig at både spædbørn, børn, unge og voksne kan få stress.

Jeg tænker, at det har noget at gøre med vores samfund og den måde, det er bygget op på, alle har følelsen af, at skulle slå til alle steder og der forventes, at vi når alt, og har styr på alt både i skole, på arbejde, i hjemmet, ja vi skal gerne være perfekte, som alle de andre. og der kræves mere af os end nogen side før.

Jeg selv har været nede to gange med stress i forbindelse med den samme arbejdsplads, den første gang for snart 7 år siden, hvor det faktisk først gik op for mig selv, at jeg var stresset, da jeg var lagt i en seng på cardiologisk afdeling på Aalborg Sygehus. En ellers normal formiddag ændrede sig til, at være en dag der var tæt på, at havde kostet mig livet. Jeg havde gennem flere år ”overset” symptomerne, som var blevet værre og værre og efterhånden var der rigtig mange symptomer, når jeg tænker tilbage. Jeg kom på benene igen og var glad for at leve. Der gik så 5 år og symptomerne begyndte, at overmande mig igen, det var igen blevet svært, at sige fra, det havde det nok egentligt været længe, men det gik jo ”ok”, men denne gang var dog både jeg selv og min familie mere opmærksomme på, hvad der var ved at ske, og der blev hurtigt gjort noget. Efter et halvt år ca. var jeg nået til en stor beslutning, jeg måtte indse, at jeg var nødt til at lægge mit liv en hel del om, hvis jeg skulle nå at få noget ud livet og kunne være noget for mine to drenge. Desuden hang tanken om varige men, og ikke at være her mere, stadig ved fra den første stress påvirkning.

Hvad er stress:

Stress kan deles op i to, den kortvarige, som ikke er farlig og den langvarige, som strækker sig over en længere periode, ofte år og kan medføre meget alvorlig sygdom.

Stress opstår som regel, som symptomer på større udfordringen i arbejdslivet eller i privatlivet,  og ofte begge steder kombineret. Når ens kapacitet til at løse udfordringerne på tilfreds måde overskrides.

 

Kortvarig stress:

Vi bliver alle udsat for kortvarigt stress til tider, dette er med til at styrke vores sanser og giver os en række fysiske, psykiske og adfærds mæssige reaktioner, som gør at vi yder vores bedste. Men når udfordringen er ovre, er det vigtigt, at vi får mulighed for at få ro og kroppen kan rekreere sig igen, for ellers kan det med tiden gå over til, at blive langvarigt stress. Eksempel på kortvarig stress kan være : Eksamen, konflikter og deadlines på arbejde. Denne form for stress er ikke farlig, når vi får ro efterfølgende.

 

Langvarig stress:

Denne form for stress udvikler sig når de udfordringer, som vi står overfor ikke stemmer overens med de muligheder vi har til at håndtere dem ud fra. Eksempler på grunde til langvarig stress kan være: Alvorlige begivenheder i ens liv, traumer, manglende fritid og deraf manglende hvile/afslapning og store vedvarende belastninger på arbejdet eller store belastninger i privatlivet, ofte vil der være påvirkning/belastning samtidig fra flere sider.

 

Sygdoms risiko ved langvarig stress.

Hormon systemerne er specielt følsomme for psykologisk stress og påvirker både hjernen og binyrerne , stress hormonet Kortisol ”stresshormonet” udskilles via binyrerne og stiger hurtigt i forbindelse med stress, og påvirker en lang række processer i kroppen, som derved kommer i forsvarsposition. Der dannes også hormonet Adrenalin og Noradrenelin, som er vores ”kamphormon” Pga. dette er der bla. stor risiko for, at udvikle hjerte-kar sygdomme ( øger blodtryk og puls + påvirker fedtsyre og påvirker stofskiftet) Forværring af kroniske lidelser bla. allergi sygdomme og type 2 diabetes pga. indvirkning på Insulin og kulhydrat koncentrationen, samt større risiko for ulykker. Desuden øget risiko for depression. Forskerne undersøger også, om man kan udvikle demens eller andre skader i hjernen.

 

Symptomer på stress:

Hjertebanken.

Kæbespændinger

Hovedpine/Migræne.

Søvnforstyrrelser

Svimmelhed

Humørsvingninger

Irritabilitet

Spændinger i hele kroppens muskulatur anspændthed/ømhed

Nervøsitet

Rastløshed

Træthed/Manglende energi

Depression.

Følelsen af ikke at slå til.

Manglende evne til at sige fra.

Flovhed over ikke at kunne det man plejer

Flovhed over at måtte sige fra.

Dårlig hukommelse/ Glemsomhed.

Følelse af uoverskuelighed.

Følelse af svaghed.

Kvalme, appetitløshed og dårlig fordøjelse ofte med mavesmerter og halsbrand.

Social fobi.

Angst.

Tankemylder

Menstruations forstyrrelser.

 

Hvorfor og hvordan kan Kranio Sakral terapi behandling hjælpe, når man har stress? eller hvorfor kan det forebygge stress.

Kranio sakral terapi behandlingen er en blid behandlingsform som bla. arbejder med det autonome nervesystem ( nervesystemet som er uden for vores viljes styrke og fungere helt automatisk)

Når man er stresset er ens krop og nervesystem i en slags undtagelses tilstand og alt er sat ind for at ”overleve” kroppen og nervesystemet har overskredet sin grænse, og man har ignoreret de fysiske symptomerne, som kroppen har vist. Kronisk stress er en overbelastning på lige fod med en traumatisk tilstand og det påvirker krop, hjerne og nervesystem, som Kranio sakral terapi jo virker på.

Ved kranio sakral terapi går arbejder man ved hjælp af blide afspændende teknikker og giver kroppen lov til, at få ro og tid til at slappe af, så på den måde får kroppen igen mulighed for at restituere sig . Desuden stimuleres produktionen af specielt hormonerne Serotonin og Oxytocin (kærlighedshormonet), som er modstykke til Adrenalin og Noradrenalin. Derfor får man mulighed for, at komme stille og roligt ud af sin stress, når man ved afslappende behandlinger optimere, og afbalancerer det autonome nervesystems funktion, så der igen kommer ro, og man igen kan sove, slappe af og samle kræfter, og efterfølgende får overskud til, at lave ændringer i de belastende livsmønstre, eller andre ting som har bevirket, at man kom i stress situationen.

 

Gode råd til afstressning : Hvad kan du selv gøre?

- Først af alt må du indse, og acceptere du har stress.

- Giv dig selv mulighed for kunne slappe af ved en KST behandling. Gør noget godt for dig selv

- Lav en overskuelig/overkommelig plan over dagen.

- Giv dig tid til små pauser i løbet af dagen. Hvor du slapper af og kun er dig selv. Fortæl dine pårørende eller venner, at det har du brug for.

- Evt. ligge og slappe af til afslappende musik et rart sted.

- Gå en tur uanset vejret alene eller sammen med en ven/veninde/hund.

- Find ud af om du evt. kan reducere i dine gøre mål. Om nogle ting i hverdagen kan gøres anderledes, på andre tidspunktereller eller med       hjælp fra andre.

- Øv dig i at sige fra !

- Fortæl dine pårørende/ Chef/ kollegaer, hvordan du har det vær ikke bange for at bede om hjælp.

- Lav vejrtrækningsøvelser.

Ofte vil det også være en god idè, at søge professionel hjælp ved psykolog eller stress coach. Der vil du kunne få hjælp til at gennemskue, hvordan du kommer videre og  de kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du tackler det.

bottom of page